Літературний фестиваль відбудеться в Одесі

В Одесі з 1 по 4 жовтня відбудеться нетривіальна і важлива для інтелектуального товариства подія — 1-й Міжнародний літературний фестиваль в Одесі (МЛО). Автори з 14 країн світу будуть читати свої твори і дискутувати. Вхід для слухачів безкоштовний.

Мета фестивалю – підкреслити культурний вплив Одеси, полікультурність цього міста та сприяти зміцненню зв’язків між Одесою та іншими культурними метрополіями Європи і світу.

​​​​Це відображено в програмі фестивалю, що приділяє увагу не тільки східноєвропейським темам і регіону Чорного моря в цілому, але – так як і фестивалі Ханса Рупрехта і Ульріха Шрайбера в Швейцарії і Берліні, буде по­справжньому міжнародною. Заплановані виступи авторів з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії.

​​Під час фестивалю окрім літературних читань проходитимуть й дискусії на політичні теми, присвячені Європі, а також іншим країнам світу.

​​​​Фестиваль буде проводитись двома мовами: тексти зарубіжних авторів будуть читатися мовою оригіналу і в українському перекладі. Дискусії будуть супроводжуватися синхронним або послідовним перекладом.

​​​​​​Головна частина програми буде проходити в Одеському Літературному музеї.

Секція “Дитяча та юнацька література” представить авторів та їхні твори в четвер і п’ятницю, 1­-2 жовтня, в одеських школах.

​​​​​​Організатори прагнуть до інтеграції МЛО у вже наявні регіональні літературні співтовариства, у тому числі фестивалі у Львові, Чернівцях та Яссах (Румунія) і Київський Книжковий Арсенал, та до міжнародної кооперації з іншими міжнародними літературними фестивалями в рамках Word Alliance.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *