Фестиваль європейського кіно “Новорічна колекція” у Києві

26 грудня у столичному кінотеатрі “Київ” стартує фестиваль європейського кіно. Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українським закадровим перекладом.

У програмі глядачам представлять шість стрічок:

ТАЄМНИЦЯ ДОКТОРА ІГРАШОК

Жанр: пригоди
Країна: Нідерланди
Тривалість: 70 хвилин
Режисер: Аніта Рессембрінг

Меєса і Катя розслідують таємницю дивного лікаря іграшки, який намагається зірвати свято Св. Миколая. Діти повинні попередити своїх друзів! Чи вдасться їм вчасно викрити небезпечного лікаря? Чи приїде на вечірку Св. Миколай?

МАЛЕНЬКИЙ БРАТ – ВЕЛИКІ ПРИГОДИ

Жанр: анімація, пригоди
Країна: Фінляндія
Тривалість: 75 хвилин
РежисерИ: Карі Юуусонен, Юрген Лердам

Нові пригоди веселого і відважного оленяти Ніко, який мріє, як і його легендарний батько, стати літаючим оленем в упряжці Санта-Клауса. Усе починається напередодні Різдва. Разом зі своїми друзями: білкою Джуліусом, ласкою Вілмою і зведеним братом Джонні, Ніко з нетерпінням чекає Санту. Але той знову потрапляє в неймовірну історію. Невже діти залишаться без подарунків?

ДИКІ ЛЕБЕДІ

Жанр: пригоди, казка
Країна: Данія
Тривалість: 60 хвилин
Режисери: Петер Флінт, Гіта Нербю

Фільм створено за казкою Ганса Християна Андерсена. Маленька принцеса Еліза живе щасливо з її одинадцятьма братами, коли їх батько, старий король, вступає в повторний шлюб. Зла мачуха виганяє Елізу з королівського палацу, а братів перетворює на лебедів. Дізнавшись, що можна звільнити братів від злих чар, Еліза плете одинадцять грубих сорочок з кропиви, не сказавши при цьому ні слова… Тим часом Еліза зустрічає молодого короля іншої країни. Зачарований красою дівчини, він робить її своєю королевою…

Художником з костюмів, сценографом, сценаристом і актрисою у фільмі виступила Її Величність Королева Данії Маргрете II.

ПОДОРОЖ ДО РІЗДВЯНОЇ ЗІРКИ

Жанр: пригоди, казка
Країна: Норвегія
Тривалість: 80 хвилин
Режисер: Нільс Гьоуп

Хоробра маленька дівчинка Соня відправляється в небезпечну подорож, щоб знайти Різдвяну зірку, звільнити королівство від закляття і повернути давно зниклу принцесу. Але підступні вороги усіма силами намагаються перешкодити їй. І тоді в покритих снігом норвезьких горах починаються справжні чарівні пригоди …

БЕННІ СТАУТ

Жанр: пригоди
Країна: Нідерланди
Тривалість: 75 хвилин
Режисер: Йохан Нійенхейс

Усі діти з нетерпінням чекають святкування Різдва. Сінт-Ніколас (голландський Дід Мороз) везе для них подарунки з Іспанії. Бенні Стаут, безстрашний і пустотливий хлопчик, мріє отримати в подарунок блискучий новий автомобіль, який він бачив у вітрині іграшкового магазину. Але більш за все на світі він хоче, щоб його батько, який поїхав на заробітки в Іспанію, повернувся додому, і уся сім’я відсвяткувала Різдво разом… Це виявляється складніше, ніж він думав, і Бенні планує потрапити в мішок для неслухняних хлопчиків, подарунки яких повинні відправити назад, до Іспанії. Він таємно пише своє ім’я в Великій книзі Різдва.

СЕКРЕТНА МІСІЯ САНТИ

Жанр: фентезі, пригоди
Країна: Фінляндія
Тривалість: 80 хвилин
Режисер: Антті Хайкайла

Викрадено магічний кристал Санта Клауса. Магічний камінь дозволяв привітати з Різдвом всіх дітей у світі одночасно, і тепер Санта не знає, як бути. Випадково до злочину став причетним юний Йотен. Зрозумівши свою помилку, хлопець намагається виправити ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *