Новий рейс в Батумі з Києва запускають авіатори

Новий рейс в Батумі з Києва запускають авіатори

Транспортно-туристична компанія Georgian International сьогодні оголосила про старт з 31 травня рейсів між Києвом (Жуляни) та Батумі. Фактичним перевізником виступить авіакомпанія “Дарт”.

“Ми отримали дозвіл від Державіаслужби на виконання регулярних чартерних рейсів Київ-Батумі тричі на тиждень, по вівторках, п’ятницях і неділях. Поки дозвіл отримано на місяць, але сподіваємося, що його буде продовжено на весь літній сезон. Напрямок для нас відомий, минулого літа наші борти обслуговували рейс YanAir в Батумі”, – розповів генеральний директор “Дарт” Сергій Шаменко. До речі, переглянути наші власні фото Батумі Ви можете за посиланням http://navlasniochi.com/photo/evropa/gruzija/14.

Як повідомили в Державіаслужбі, питання з дозволами вирішили нестандартно: минулого тижня Батумі внесли до списку курортних міст. “Тепер у Батумі може літати, хто завгодно і скільки завгодно, зняті всі обмеження”, – зазначив голова Державіаслужби Денис Антонюк.

Виліт з аеропорту “Київ” (Жуляни) буде в 9 ранку, прибуття в Батумі о 12:15, зворотній виліт в 14:00, повернення до Києва о 15:25 (весь час місцевий — примітка редактора). Влітку планується збільшити частоту до чотирьох рейсів на тиждень. Продаж авіаквитків, а також супутніх туристичних послуг (готелі, турпакети, одноденні тури) почнеться через власний вебсайт Georgian International з 15 квітня 2015р. Ціна квитка в одну сторону – 99 євро на людину (включаючи всі збори).

Раніше про льотну програму з Жулян до Грузії оголосила також авіакомпанія YanAir. Вона планує почати літати в Тбілісі з 26 квітня, в Батумі – з 26 червня. Тарифи на переліт і точний розклад в авіакомпанії обіцяють повідомити на початку наступного тижня.

Як розповів Шаменко, зараз ведуться переговори з Державіаслужбою про запуск для Georgian International регулярних чартерів в Кутаїсі. “Сподіваємося, що питання з Кутаїсі буде вирішено найближчим часом. Грузинська сторона дуже зацікавлена в цьому рейсі”, – запевнив Сергій Шаменко.

А Денис Антонюк пояснив, що найшвидший варіант запуску рейсу – здійснення його під грузинським кодом. “Грузинська авіакомпанія захоче виконувати рейс в Кутаїсі – ласкаво просимо, а якими бортами – це їхній вибір”, – сказав він нам.

Щодо інших грузинських рейсів, то зараз в Тбілісі зі столиці України щодня літає МАУ. Квиток в обидва боки в економ-класі коштує від 3088 грн. Крім того наразі все ще літає з Києва до Кутаїсі компанія Wizz Air Ukraine.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *