Покупки в Чилі: шопінг

Покупки в Чилі: що варто знати про шопінг в Чилі

Туристу, який бажає що-небудь купити, в Чилі надається найширший вибір. Тут ви знайдете величезну кількість шикарних бутиків з одягом всесвітньо відомих дизайнерів, а також оригінальні ярмарки ремісників з виробами ручної роботи, яких немає ні в одній країні світу. Однак вашу увагу привернуть не тільки нові речі. Антикваріат і предмети колекціонування продають буквально всюди, навіть на вулиці. Можливо, причиною цього буму послужили колекції дрібничок в будинках поета Пабло Неруди, – мрія колекціонера, що стала реальністю.

У Чилі ви знайдете магазини відомих фірм, але товари в них набагато дорожчі, ніж у вас на батьківщині. Спорядження для екстремальних видів спорту всесвітньо відомих марок, таких як “North Face”, буде проданий в будь-якому куточку країни – багато туристів купують екіпіровку на місці, перш ніж відправитися в похід або підніматися в гори. Асортимент, як правило, ширший, ніж в інших країнах, і в багатьох містах – в Пукон, Пунта-Аренас і Пуерто-Наталес – магазини, які торгують товарами різних марок, вишикувалися в одну лінію уздовж головних вулиць.

Ексклюзивні товари знаменитих будинків моди, таких, як “Шанель” чи “Луї Віттон”, коштують приблизно стільки ж, скільки в Європі. Більшість магазинів відкрито з 9.00 до 20.00 з понеділка до п’ятниці і з 9.00 до 14.00 в суботу. У неділю майже всюди вихідний. Великі супермаркети і універсальні магазини відкриті щодня з 10.00 до 21.00. Багато невеликих приватних магазинів днем ​​закриваються на обід.

Торгові центри та універсальні магазини

Чилі пишається своїми торговими центрами і універсальними магазинами, які не поступаються за розмірами і рівнем обслуговування європейським і північноамериканським. У більшості центрів ви знайдете як магазини і ресторани міжнародних мереж, так і місцеві, і латиноамериканські. У кожному великому місті представлені кілька мереж універсальних магазинів.

Три найбільші торговельні мережі Чилі – “Falabella”, “Almacenes Paris” і “Ripley” – торгують практично всім, в тому числі одягом всесвітньо відомих марок, електронікою, товарами для дому, спортивним одягом та спорядженням.

Покупки, які не обкладаються податком

У Чилі встановлено дуже високий податок з продажів – до 18%. У зонах безмитної торгівлі на крайній півночі і півдні країни податок не стягується. Ці зони схожі на величезні торгові центри, де продається все, що імпортується в Чилі. Подібні зони є в Пунта-Аренас, а також в їх число входить і цілий регіон Тарапака (неподалік від Ікіке). Там дуже вигідно купувати великі речі, наприклад телевізори і автомобілі, а також одяг, фотоапарати і МРЗ-плеєри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *