Air India через зайву вагу звільняє бортпровідників

Національний індійський авіаперевізник Air India збирається відсторонити від роботи 125 бортпровідників з надмірною масою тіла, повідомляє The Times of India.

Джерела видання в авіакомпанії повідомили, що деяким з них можуть запропонувати роботу на землі, а інших попросять звільнитися за власним бажанням.

Торік Air India попередила близько 600 співробітників із зайвою вагою про необхідність привести себе у форму, щоб залишитися на роботі у зв’язку з вимогами центрального управління цивільної авіації країни (DGCA). Але 125 надмірно вгодованим співробітникам так і не вдалося домогтися потрібного результату.

“У нас немає вибору – ми повинні відсторонити їх від роботи на борту”, – розповіло джерело в авіакомпанії. За діючими нормами DGCA, індекс маси тіла (ІМТ) бортпровідника повинен бути в межах 18-25 для чоловіків і 18-22 для жінок. ІМТ від 25 до 29,9 вважається показником зайвої ваги, у той час як ІМТ, що перевищує 30, говорить про ожиріння.

Співробітник із зайвою масою тіла визнається тимчасово непридатним для польотів, при цьому йому дається три місяці на те, щоб привести себе в порядок. У співробітників, яким зараз загрожує списання на землю або звільнення, було 18 місяців на те, щоб привести вагу в норму, стверджує джерело.

Коментуючи ситуацію BBC, офіційний представник компанії заявив, що в основу рекомендацій покладені міркування безпеки: огрядні співробітники можуть не впоратися зі своїми обов’язками в разі виникнення аварійної ситуації на борту.
В даний час в Air India працюють 3500 співробітників салонного екіпажу, 2 200 з них оформлені на постійній основі, інші працюють за строковими контрактами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *