Чому варто поїхати на Кубу: пляжі в Тринідаді

Чому варто поїхати на Кубу: пляжі в Тринідаді

Путівки на Кубу – вибір багатьох тисяч туристів з усього світу. На острів мандрівників тягне дух свободи, незаймана природа, розваги на будь-який смак, пропоновані у великих і дрібних містах. Жителі Куби славляться своїм умінням відпочивати, веселитися і не переживати через дрібні неприємності.

Кубинський курорт Тринідад популярний серед туристів з низку причин:

  • чудовий пляжний відпочинок. У Тринідаді і околицях все узбережжя вкрите м’яким білим піском;
  • історична спадщина міста, що робить можливим відвідування різних пам’яток самостійно або в складі екскурсійної групи;
  • чудові природні ландшафти.

Музеї міста. Відпочиваючи в Тринідаді, варто обов’язково відвідати основні міські пам’ятки. Гуамайя – це археологічний музей. У ньому розкриваються життя і побут місцевого населення до початку колонізації. Експозиції добре продумані і барвисто оформлені, що робить їх простими і приємними для сприйняття.

Другому історичному етапу життя міста присвячена виставка в Музеї романтизму. У ньому знаходяться меблі епохи Середньовіччя, привезені на Кубу іспанцями, а також фарфор і тонкої роботи кришталеві люстри, що знаходилися довгий час в будинках місцевих аристократів.

Музей Александра фон Гумбольдта. На початку XIX століття великий мандрівник і натураліст відвідував острів. Його наукової діяльності та перебуванню в Тринідаді присвячена основна експозиція музею.

Архітектурні пам’ятки. Завдяки великій кількості збережених в Тринідаді будівель XVI-XIX століть, окремі його райони включені в список об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вальє-де-лос-Інхеньос – це долина площею 20 км², на якій розташовувалися цукрові заводи. На фабриках і плантаціях використовувалася рабська праця. Самі заводи являють собою монументальні будівлі з оглядовими вежами, з яких проводилося постійне спостереження з метою запобігання втечі.

У самому центрі міста відмінно збереглася Церква Святої Трійці споруджена в XVIII столітті. Вона являє собою унікальний синтез стилю строгих католицьких соборів з притаманною Кубі яскравістю фарб. На площі Пласа Майор розташовано ще кілька архітектурних пам’яток, серед яких відкриті музеї.

Готуючись до поїздки на Кубу і плануючи відвідини міста Трінідаді, варто обов’язково приділити час на ознайомлення з багатою і трагічною історією міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *