Музей гуцульської магії відкрили на Прикарпатті

Цього літа Музей гуцульської магії став найпопулярнішим закладом серед туристів, які приїжджають на Верховинщину. Щодня заклад відвідують сотні гостей. Тут представлено речі, якими користувалися маги-мольфари.

Екскурсовод розповідає туристам про легендарного мольфара Нечая, котрий помер у липні 2011 року, а прославився тим, що чи не першим продемонстрував своє уміння на публіці під час першого фестивалю “Червона рута”, утримувати ясну сонячну погоду за допомогою магічних ритуалів. З того часу до нього приходило багато людей, які бажали вилікуватися від різних недуг або дізнатися своє майбутнє. Також розповідають про інших гуцульських магів, гадєрів і ворожбитів, про їхні непересічні вміння і таємниці.

Музей працює на території однієї із приватних садиб. Ініціатори його створення кажуть, що туристів на Верховинщині стає дедалі більше, і аби зацікавити їх, вже замало лише гарної природи і гуцульської кухні. Тому вирішили, що унікальні гуцульські історії про магію і мольфарів будуть цікавими гостям краю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *