Виставка “Містичні фантазії Івана Фізера”

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 29 січня 2016 року о 17 год. відбудеться презентація виставки під назвою “Містичні фантазії Івана Фізера”, яка знайомить столичного глядача з доробком художника-кераміста Івана Івановича Фізера (м. Черкаси).

Це перша авторська виставка творів молодого художника. Іван закінчив Вище художнє професійне-технічне училище у м. Черкаси та факультет декоративно-прикладного мистецтва у Львівській національній академії мистецтв.

Іван Іванович Фізер – спадковий кераміст. Його батько – заслужений художник України Іван Васильович Фізер добре відомий в Україні та за її межами як митець багатогранного таланту.

Іван Фізер-молодший достойно продовжує батьківську мистецьку справу. Головні творчі зацікавлення митця схиляються до художньої кераміки та скульптури. Його твори гармонійні та емоційні. Майстер чудово володіє керамічними техніками, сміливо використовує насичені кольори полив. Художник знаходиться у постійному творчому неспокої, пошуку своєї мови, стилю. Іван у своїх роботах нерідко слідує за покликом таємних та містичних рухів підсвідомого.

Він є учасником багатьох міжнародних симпозіумів кераміки та численних колективних виставок в Україні, Польщі, Білорусі. У 2013 році митець отримав ІІ премію в номінації “КерамоЕТНОренесанс” під час ІV Інтерсимпозіуму кераміки в Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному. Дві роботи Івана Фізера під назвами «Нескорена» та «Народження волі» знаходяться на відкритій експозиції музею-заповідника.

В експозиції виставки представлено понад 30 скульптурних робіт, об’єднаних фантазійним світосприйняттям автора, роздумами про життя та містичним відчуттям сьогодення.

Виставка працюватиме до 27 лютого 2016 року.

Наша адреса: Київ, вул. Лаврська, 9 корп. 2

www.mundm.kiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *