Розумний туризм: технології, що допоможуть туристам

Майбутнє настає непомітно і вносить зміни в різні сфери життя. Туризм не є винятком. Сайт CNN повідав, як новинки виставки CES 2016 можуть вплинути на цю індустрію.

Політ під пильним поглядом

Віртуальна реальність і технології стеження за поглядом, яким на CES 2016 було приділено чимало уваги, можуть змінити життя не тільки геймерів, але і авіапасажирів. За словами Девіда Лоу з сайту Skyscanner (туристична пошукова система), в майбутньому за допомогою даних технологій екіпаж літака зможе дізнаватися про потреби пасажирів, просто глянувши в салон.

“Авіаперевізники будуть отримувати розгорнуту картинку потреб пасажирів і персонал, заглянувши в салон, зможе зрозуміти, кому слід приділити увагу (наприклад, пасажиру бізнес-класу, який незадоволений кріслом)”, – говорить Лоу.

Просунуте планування

Наразі мандрівники можуть провести попереднє знайомство з тим місцем, куди вони тримають шлях (наприклад, за допомогою сервісу Streetview і окулярів Cardboard). З часом можна буде міняти оточення.

“Готелі вже починають вдаватися до цих технологій, щоб гості могли вибрати і облаштувати кімнату перед приїздом. Це не так сильно відрізняється від оглядів на 360 градусів, просто глибше”, – відзначає Девід Лоу.

Холодильник до ваших послуг

Samsung представила на CES 2016 холодильник Family Hub, оснащений 21,5-дюймовим сенсорним екраном і колонками. Family Hub дозволяє власнику дізнаватися, що лежить в холодильнику, не відкриваючи дверей. Крім того, він може взаємодіяти з іншими пристроями. Тож, можливо, в майбутньому для замовлення квитків не доведеться навіть включати комп’ютер або смартфон.

Команда до від’їзду

Персональні асистенти, що реагують на голосові команди, стають все більш розумними, а разом з ними розвиваються і пошукові системи, у тому числі і туристичні.

“Якщо вам потрібен рейс, ви заходите на Skyscanner і ставите потрібні фільтри. При голосовому пошуку ви можете просто сказати “знайди мені рейс British Airways на понеділок”, і система сама виставить необхідні фільтри набагато швидше”, – розповідає Лоу, який наразі працює над розробкою системи голосового пошуку, що може працювати з Alexa – асистентом пристрою Amazon Echo.

А хто за штурвалом?

Китайська компанія Ehang представила в Лас-Вегасі пасажирський безпілотник. Дрон розрахований на одного пасажира і може витримувати понад 100 кг ваги. Мандрівникові в такому літальному апараті залишається тільки насолоджуватися польотом, тривалість якого не перевищує 23 хвилин. Втім, Ehang 184 поки є тільки прототипом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *