Традиції інших країн – що варто знати

Варто приділити увагу вивченню традицій і культури країни перед туристичною поїздкою – хоча б прочитати путівник. Але найчастіше варто знати, що саме не можна робити в тій чи іншій країні, щоб не розгнівати місцевих правителів, жителів або навіть богів.

Негативне ставлення до королівської таїландської родині

Таїландці дуже трепетно ​​і з повагою ставляться до своєї монархії, так, образа членів царського роду або прирівняних до нього осіб загрожує ув’язненням. Багато хто пам’ятає нашумілий процес швейцарця Олівера Юфера, засудженого до 10 років ув’язнення за псування королівського портрета, і його помилування незлопам’ятністю королем Пхуміпоном Адульядетом.

Закурив або пригостив – плати

Бутанська влада ввела законопроект про тютюн, при ввезенні його в країну ви заплатите повну вартість тютюну. Запаливши в публічному місці, ви позбудетеся як мінімум 225 доларів. А якщо вам прийде в голову продати тютюнові вироби. Вас вважатимуть контрабандистом і посадять у в’язницю.

Нелюбов сінгапурців до вандалів

Задумуючи поїхати у відпустку в Сінгапур, варто уважно вивчити звичаї і традиції цієї країни, ви здивуєтеся кількістю заборон. Заборонено переходити вулицю не на той колір світлофора або в недозволеному місці, смітити, нехтувати особистою гігієною в громадських туалетах, малювати графіті на чужому майні. У 1994 році про цей закон дізнався весь світ, американський школяр Майкл Фей, зіпсував фарбою 18 автомобілів, його відправили до в’язниці, виписали штраф і засудили до 6 удів палицями з ротанга, за нього заступився Білл Клінтон, і вирок пом’якшили до 4 ударів.

Індонезійські заборони на наркотики

Найсуворіше покарання ви можете заробити в Індонезії за розповсюдження і провезення наркотиків. Варіанти покарання: позбавлення життя через спалення або довічне ув’язнення.

Релігійні заборони

Півроку тюремного ув’язнення і 40 ударів батогом погрожували англійській вчительці, що викладає в Судані в початкових класах, за дозвіл дати плюшевому ведмедеві ім’я пророка Мухаммеда. Суданське міністерство освіти розцінило це як “заохочення релігійної ворожнечі”. Саме в цьому випадку актуальне прислів’я “Мовчання – золото”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *