Стався вибух на острові Самуї в Таїланді

Стався вибух на острові Самуї в Таїланді

У Таїланді прогримів вибух на популярному серед туристів острові Самуї. На парковці біля торгового центру Central Festival вибухнув автомобіль: за різними даними, поранення отримали від 7 до 10 осіб, у тому числі дівчинка-італійка.

Вибух стався на підземній парковці біля торгового центру. AFP передає, що вибуховий пристрій спрацював в пікапі марки Mazda, який раніше був викрадений в південній провінції Яла. Три південні провінції країни, де переважає мусульманське населення, є областю протистояння урядових військ і релігійних екстремістів, яке за останні 10 років забрало понад 6,3 тисяч життів.

Автомобіль, що вибухнув, був знищений майже повністю, постраждали ще не менше десятка машин. Пізніше поліція рапортувала, що всі постраждалі виписані з лікарень.

Острів Самуї – один з найпопулярніших і дорогих курортів Таїланду. Він розташований на території провінції Сураттани в Сіамській затоці. Про нашу поїздку до Таїланду і фото з Бангкоку та Самуї ви можете дізнатися перейшовши за посиланням http://navlasniochi.com/photo/azija/tajiland/12.

1 лютого в Бангкоку біля будівлі найбільшого торгового центру Siam Paragon були приведені в дії два вибухових пристрої. Тоді легке поранення отримала одна людина. Влада назвала теракт політично мотивованим і спрямованим на дестабілізацію обстановки в країні.

В даний час правляча в Таїланді хунта намагається відновити переговори з мусульманськими повстанцями півдня країни, але поки безуспішно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *