Фестиваль “Вечори французького кіно – 2016”. ВІДЕО

Цього року “Вечори французького кіно” стартують у столичному кінотеатрі “Київ” із 28 січня. Далі фестиваль відбудеться у таких містах: Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Львів, Маріуполь, Одеса, Харків, Чернівці. Фільми йдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. Організатори фестивалю – компанія “Артхаус Трафік” та Французький Інститут в Україні.

Фестиваль “Вечори французького кіно – 2016” відкриває фільм “Меріленд” із Маттіасом Шонартсом (“Подалі від шаленої юрби”) та Даян Крюгер (“Безславні виродки”, “Пан Ніхто”).

У програмі – романтичний трилер про любов охоронця і його замовниці “Меріленд”, чия прем’єра відбулася у секції “Особливий погляд” на Каннському кінофестивалі, й мелодрама “Мій король” із Венсаном Касселем та Еммануель Берко – за роль у цьому фільмі каннське журі присудило Берко звання найкращої актриси року.

Інший лауреат із Лазурного берега – володар Золотої пальмової гілки, фільм “Діпан” Жака Одіара. Глядачі побачать режисерський дебют одного з головних акторів і секс-символів сучасного французького кіно, Луї Гарреля – фільм “Друзі”. А безсмертний жанр французької комедії представить стрічка “Ані хвилини спокою” із Крістіаном Клав’є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *